tisdag 7 april 2009

Hårda bud i mellerud (usa)

Det är tametusan hårde bud i Kaliforniern och USA. Jag syftar naturlitvis på Annika Östberg som nu får resa till Sverige och avtjäna resten av sitt straff här. Hon dömdes till 25 år till livstid för inblandning i två mord 1981. Hon höll inte i pistolen, det gjorde hennes dåvarande pojkvän.

Undrar vilket straff hon fått i Sverige? Villkorligt? 3 månaders fängelse på öppen anstalt? Sverige och USA är dom två motpoler rent straffmässigt. Vilket land är bättre? Jadu, svårt att säga. Mördar man kallblodigt en oskyldig person så ska man aldrig få komma ut, där är USA bättre, men vafan, 25 till livstid för medhjälp.

Det är skitsvårt sånt här med straff, man vill ju inte hänga på pöbeln som skriker om kastrering och dödsstraff, men om man läser sånt här blir man lästan lite sugen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om hon hade dömts de senaste 10-15 åren i Sverige, och om hon hade varit man, hade hon förmodligen fått sitta runt 20 år. Straffskalorna för mord i Sverige är desamma som medhjälp till mord, precis som i USA. I Malexandermorden är det t.ex. inte bevisat vem som sköt de dödande skotten. Det saknar dock betydelse, då båda ansågs fullt delaktiga i situationen. Annika höll förresten i pistolen, eftersom det var hon som gav den till sin pojkvän... Dvs, hon var fullt delaktig!

Anonym sa...

Om man angriper en polis-
man i Amerika sa anses det
som ett angrepp pa det amerikanska samhallet och
harover bestraffas man strangt. Om polisen dodas
vid angreppet sa har man
begott det varsta brott som
tankas kan. Bestraffningen
ar samhallets satt att beskydda poliserna och sam-
hallet. Med det som bakgrund ar det inte konstigt att A. Ostberg har
suttit sa lange i fangelse i USA. Att Sverige vill ha
med henne att gora forstar
jag inte alls. Det kommer att kosta miljontals kr. av
skattebetalarnas pengar att
taga hand om henne for resten av hennes liv.