onsdag 19 maj 2010

Sett på bibblan

Igår var det dags för den veckliga praktiken på vännäsbibblan, lika kul varje gång. Ännu roligare var att jag fick schemat för hur jag ska jobba fram till semestern. Nästa månad kommer jag nästan att vara mer bibliotekarie än städare. Så kan det gå.

Nå, igår var det som sagt bara praktik, så vi var tre bibliotekarier samt en praoelev. Blev inte så mycket disksittning utan mest annat. Tillexempel bokuppställning. Börjar lära mig det där jäkla alfabetet tillslut så det gick undan som bara den. Tre bokvagnar tömdes.

Nå, när man ställer upp böcker så kan man inte låta bli att bläddra lite i dem. Vännsbibblan har en imponerande samling av Jan Lööfs barnböcker. Lööf måste om inte världens, en av Sveriges bäst illustatörer. Titta bara på brandmännen här under. Jäkligt långt från svampbobfyrkant!



Hittade även en bok med ett gammalt fotografi på ett gäng munkar. Till skillnad från andra munkgäng verkade det här vara ett synnerligt uppsluppet sällskap. Dom ser nästan lite fulla i fan ut.



Dessutom sågs en igelkott.




3 kommentarer:

Karin E Jansson sa...

Jan Lööf, uppsluppna munkar och igelkott! Med denna start på dagen låter det som detta kan utvecklas till att bli en av de bästa dagarna någonsin!

Anonym sa...

Jan Lööf är ett geni. Har ni döpt katten efter en av hans figurer tro?

/el f

Wise sa...

Dessvärre inte. Felix var redan döpt när vi fick honom. Om han av dem döpts efter den lille pojken med den stora hatten förtäljer icke historien.