måndag 23 februari 2009

Melodifestivalen

Okej, melodifestivalen är kanske inte någon höjdare i musikväg, samma dynga år efter år. Egentligen skall man inte ha några åsikter om denna dumhet. Men. Det är en tävling, det är ett slags underhållnings-EM som inträffar varje år. Målet med denna tävling måste vara att VINNA! Krossa de andra länderna, ta makten i nöjeseuropa, visa alla andra länder hur man gör en riktigt eurovisionssongcontestfinal! Evig (iallafall ett års) ära till vinnarna, vi ska VINNA! För att vinna måste man ha en bra låt, en spektatulär artist och turen på sin sida.

Det är detta vi har de svenska deltävlingarna och finalen till, vaska fram en låt som ska VINNA i europa. Och hur sköter vi detta? Helt åt helvete dåligt. Molly Sanden sjunger säkert jättebra, och hon är ung som söt, men hon kommer inte att ha skuggan av en chans i Europa, hon kommer att vara ett litet sömningt pausnummer mellan roliga, bombastiska och spektakulära bidrag från Malta, Ryssland och Slovakien.

Några som däremot skulle ha en ganska bra chans är BWO, dom hade en (i eurovisionmått mätt) bra låt, dom är ruggigt spektakulära och redan kända i stora delar av östeuropa. Men lite tur så har vi en segrare där. Men hur fanken röstar vi svenskar? Helt uppåt väggarna tokigt. Det är gammfolk och småungar som ser till at vi aldrig kommer att vinna igen. Är vi inte med för att vinna så är det ingen ide att fåna på med sånt här år efter år.

Så SVT, här är domen. Antingen så lägger ni ned allt och satsar på något annat. Eller så slopar ni alla tittarröster, ta bort pöbelväldet och överlämnar röstandet år en fruktansvärt toppad jury. Samla alla europas experter och låt dem jobba mot provision. Då kanska vi kan vinna eländet och ge våran en gång så stola eurovisionnation lite ära tillbaka.

Inga kommentarer: